opc_loader

Wensenlijst

3 redenen om werken op kantoor nu weer (corona-proof) mogelijk te maken

3 redenen om werken op kantoor nu weer (corona-proof) mogelijk te maken

3 redenen om werken op kantoor nu weer (corona-proof) mogelijk te maken

Of het belangrijk is om het kantoorpand weer open te stellen voor medewerkers nu het thuiswerken het ‘nieuwe normaal’ geworden is? Ja zeker! Onder meer om onderstaande 3 redenen is dit juist nu van groot belang. Maar let op: doe dit wel alleen als jouw kantoor helemaal corona-proof is!

Iedereen is er ondertussen wel aan gewend geraakt: thuiswerken. Toch wordt het werken op kantoor door het grotendeel van de medewerkers gemist. Naast dat het werken op kantoor weer meer balans brengt tussen het werk- en privéleven van medewerkers, heeft het onder andere onderstaande 3 voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Reden genoeg dus om jouw kantoorpand geheel corona-proof te maken en medewerkers weer (geleidelijk) op kantoor te laten werken!

1.Werken op kantoor heeft positief effect op de bedrijfscultuur

Doordat iedereen (zoveel mogelijk) thuis heeft moeten werken door de komst van corona, is het fysiek samenkomen tijdens o.a. vergaderingen (bijna) niet mogelijk geweest. Dit heeft het gevoel van samenhorigheid binnen het bedrijf natuurlijk veranderd. Het is nou eenmaal lastig om digitaal een net zo betrokken gevoel te hebben als wanneer je elkaar daadwerkelijk ziet.  Wanneer medewerkers elkaar weer meer kunnen zien, zal dit een positief effect hebben op de bedrijfscultuur en de medewerkers meer motiveren voor hun werk. Zo blijft de band tussen werkgever en werknemer dus sterker. 

2. Werken op kantoor geeft weer menselijk contact

Met de komst van corona hebben we kunnen inzien dat met de techniek van tegenwoordig het thuiswerken makkelijk kan. Maar wat daarmee verminderd wordt: het menselijk contact. Natuurlijk is het voor iedere medewerker anders hoeveel belang hij/ zij hecht aan deze manier van contact, maar wat bewezen is: er wordt eenmaal meer (kennis) gedeeld wanneer er menselijk contact is. Kennisoverdracht gebeurt namelijk lang niet altijd op afspraak, maar zeker ook vaak op spontane momenten (denk aan elkaar treffen bij het koffiezetapparaat). 

3. Werken op kantoor leidt tot meer creativiteit

Of er nou thuis gewerkt wordt, of op kantoor, voor de meeste medewerkers blijft de productiviteit gelijk. Wat zeker niet gelijk blijft bij het thuiswerken versus op kantoor werken: de creativiteit. Het fysiek aanwezig zijn op kantoor, omringt door collega’s en een andere omgeving dan thuis, heeft veel positieve invloed op de creativiteit van medewerkers. In levende lijve brainstormen met elkaar, geeft meer output dan iedereen thuis achter zijn of haar beeldscherm.

Wanneer is je kantoor corona-proof?

De positieve effecten van weer op kantoor werken, zijn dus groot! Maar dit kan echt alleen wanneer het kantoorpand helemaal corona-proof is. Naast dat het pand dagelijks schoongemaakt moet worden, kun je denken aan:

  • Plaats looppaden in het pand zodat medewerkers weten waar zij wel/ niet mogen lopen en in welke richtingen. Bepaal ook hoe de trappen, eventuele liften en in- en uitgangen gebruikt zullen worden.

  • Plaats werkplekken op 1,5 meter afstand van elkaar. Is dit niet mogelijk? Zorg er dan voor dat de werkplekken gemarkeerd zijn, zodat iedereen weet welke werkplekken wel en welke niet gebruik kunnen worden. Ook zou je schermen tussen de werkplekken kunnen plaatsen. 

  • Plaats door het gehele pand heen desinfecterende middelen, die zoveel mogelijk handsfree moeten zijn. Belangrijke plekken: ingangen, werkplekken, toiletten, bij gebruiksmiddelen. 

  • Plaats gebruiks- en reinigingsaanwijzingen bij gebruiksvoorwerpen als printers en koffiezetapparaten.

Daarbij is het uiteraard ook belangrijk dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de regels en maatregelen die binnen het kantoorpand gelden. Communiceer deze dus goed, zowel binnen het pand als vooraf digitaal (per mail). 

Hulp nodig?

Kun jij hulp gebruiken bij het corona-proof maken van jouw kantoorpand? Neem dan eens een kijkje bij onze productpagina, die vol staat met producten die hierbij kunnen helpen. Kom je er niet uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder!
Telefoonnummer: 088-2264850
E-mailadres: info@gezondewerkomgeving.nl

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.