opc_loader

Wensenlijst

5 tips om meer medewerkers veilig naar kantoor te kunnen laten komen

5 tips om meer medewerkers veilig naar kantoor te kunnen laten komen

5 tips om meer medewerkers veilig naar kantoor te kunnen laten komen

De maatregelen rondom corona zijn gelukkig weer wat versoepeld, waarbij de kans groot is dat er ook weer steeds meer mensen naar kantoor willen komen om te werken. Maar hoe pak je dit het best aan? Lees hier 5 tips om steeds meer medewerkers veilig op kantoor te kunnen laten werken.

Tip 1: verplicht medewerkers niet tot werken op kantoor

De meeste medewerkers zijn ondertussen gewend geraakt aan het thuiswerken, wat een ‘nieuw normaal’ geworden is. Ondanks dat we nu ook weer meer mogen, zal het thuiswerken ook zeker iets blijven dat als het ‘nieuwe normaal’ gezien wordt, wat veelal ook kan met de technologie van tegenwoordig. Zorg er dan ook voor dat medewerkers zich niet verplicht voelen weer (fulltime) naar kantoor te komen, maak thuiswerken gangbaar en mogelijk door bijvoorbeeld vergaderingen online te blijven organiseren.

Tip 2: zorg dat 'basismaatregelen' altijd mogelijk zijn

Wanneer je kantoorpand weer geopend is, is het van belang dat de basismaatregelen in ieder geval te alle tijden  nageleefd kunnen worden. Maak daarom werken op 1,5 meter afstand mogelijk (lees ook ons blog ‘Tips voor een corona-proof werkplek’), plaats door het gehele kantoorpand heen desinfecterende middelen en zorg ervoor dat de toegang tot het gebouw en de looppaden in het gebouw veilig zijn (lees ook ons blog ‘Weer veilige toegang tot kantoor’). 

Tip 3: communiceer alle maatregelen duidelijk

Naast de basismaatregelen, zijn er vaak ook specifieke maatregelen die voor jouw kantoorpand gelden. Denk bijvoorbeeld aan welke in- en uitgangen wel of niet gebruikt kunnen worden. Zorg ervoor dat alle medewerkers (en eventuele andere bezoekers) op de hoogte zijn van de maatregelen die binnen het kantoorpand genomen zijn. Communiceer dit dus voordat iemand naar het pand komt al deze maatregelen en zorg ervoor dat deze maatregelen bij binnenkomst in het pand ook nog eens vermeld zijn. 

Sta hierbij ook open voor de vragen en opmerkingen van medewerkers en/ of bezoekers. Luister naar elkaar om zo iedereen een veilig en prettig gevoel te kunnen geven op kantoor.

Tip 4: verdeel medewerkers in 'groepen'

Om de basismaatregelen te kunnen naleven, is het bijna nooit mogelijk om alle medewerkers tegelijkertijd te ontvangen op kantoor, dit geeft te veel drukte in 1 keer. Om dit te voorkomen is een goede mogelijkheid het verdelen van de medewerkers in groepen. Op deze manier wordt de drukte verspreid en wordt het toch voor alle medewerkers mogelijk gemaakt om te kunnen werken op kantoor (lees ook ons blog ‘Drukte op kantoor voorkomen’).

Ook hiervoor geldt: communiceer hier duidelijk over, zodat iedereen weet wanneer hij/ zij wel of niet op kantoor kan werken en sta open voor suggesties van anderen.

Tip 5: pas openingstijden en werkdagen aan

Ook het aanpassen van openingstijden en werkdagen is een optie om meer mensen de mogelijkheid te kunnen geven op kantoor te komen werken, of dit nou in bepaalde ‘groepen’ gebeurt of niet. Pas hiervoor bijvoorbeeld de openingstijden aan, zodat medewerkers (eventueel dus in groepen) ‘s ochtends vroeg kunnen komen werken of juist ‘s avonds juist even langer door kunnen gaan. Omdat (voornamelijk door het thuiswerken) medewerkers steeds meer hun eigen werktijden bepalen, zou werken in het weekend ook steeds ‘normaler’ kunnen worden. Maak het daarom ook mogelijk voor medewerkers die dit willen, ook mogelijk om in het weekend naar kantoor te kunnen. 

Hulp nodig?

Kun jij hulp gebruiken voor het corona-proof maken van jouw kantoorpand? Neem dan eens een kijkje bij onze productpagina, die vol staat met producten die hiermee kunnen helpen. Kom je er niet uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Telefoonnummer: 088-2264850

E-mailadres: info@gezondewerkomgeving.nl

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.