opc_loader

Wensenlijst

Drukte op kantoor voorkomen

Drukte op kantoor voorkomen

Drukte op kantoor voorkomen

Natuurlijk is het fijn dat alle kantoorpanden steeds meer open kunnen na een lange tijd zoveel mogelijk thuis werken, maar direct terug gaan naar de bezetting die er  vóór tijden van corona was, is zeker nog niet ter sprake. Zorg er daarom voor dat onnodig contact en drukte op kantoor nog zoveel mogelijk vermeden wordt.

Is naar kantoor gaan noodzakelijk?

Iedereen wil graag weer zo snel mogelijk ‘normaal’ naar kantoor, maar dit is iets wat niet meteen mogelijk is. Zorg er daarom voor dat u goed met uw werknemers afstemt om welke redenen iemand wel of niet op kantoor kan komen werken. Wanneer dit niet noodzakelijk is, wordt zoveel mogelijk thuiswerken nog steeds aanbevolen door het RIVM. Geef uw medewerkers goede richtlijnen mee, zodat het niet onnodig druk wordt in het kantoorpand.

Op de momenten dat het niet noodzakelijk is om naar kantoor te komen, moet thuiswerken ook goed mogelijk gemaakt worden voor alle werknemers. Verplicht mensen niet om aanwezig te zijn bij vergaderingen, maar bied ook digitale meetings aan.

Werk met een reserveringssysteem

Is naar kantoor komen toch noodzakelijk voor u en uw werknemers? Zorg er dan wel voor dat alle richtlijnen (zoals 1,5 meter afstand houden en handen kunnen reinigen met desinfecterende middelen bij binnenkomst van het kantoorpand) kunnen worden nageleefd. Op kantoor komen werken moet uiteraard wel zo veilig mogelijk voor iedereen gebeuren. 

Om te zorgen dat het dan niet té druk wordt op kantoor, is een gemakkelijke oplossing een reserveringssysteem. Op deze manier kunnen werknemers goed zien wanneer er nog plekken op kantoor beschikbaar zijn en wie er wanneer op kantoor aanwezig is. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat iedereen actief gebruikt maakt van het reserveringssysteem en dat je dus zonder reservering ook echt geen werkplek op kantoor hebt. Communiceer alle richtlijnen en verwachtingen van iedereen goed, om misverstanden over het wel of niet op kantoor kunnen werken te voorkomen.

Maak flexibele werktijden op kantoor mogelijk

Om op bepaalde tijdstippen extreme drukte te voorkomen, is het beschikbaar stellen van flexibele tijden een simpele oplossing. Door de flexibele tijden aan te houden, wordt het voor werknemers die met het openbaar vervoer moeten komen ook mogelijk gemaakt om buiten de spits om te reizen. Ook zou het werken in shifts een gepaste oplossing zijn, alleen moeten er dan wel vaste tijden voor deze shifts aangehouden worden, waarbij alle werknemers het hier dus mee eens moeten zijn.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.