opc_loader

Wensenlijst

Hoe ga je veilig om met contactoppervlakken op kantoor?

Hoe ga je veilig om met contactoppervlakken op kantoor?

Hoe ga je veilig om met contactoppervlakken op kantoor?

Nu er steeds meer mensen naar kantoor komen, zijn er ook steeds meer mensen die bepaalde oppervlakken meer aanraken en zo de kans op verspreiding van het virus vergroten. Hoe ga je veilig om met contactoppervlakken op kantoor?

Vaak aangeraakte oppervlakken

Sommige oppervlakken zullen nou eenmaal veel gebruikt worden wanneer medewerkers en bezoekers weer naar kantoorpanden kunnen komen. Denk hierbij aan: trapleuningen, kranen bij wasbakken, liftknoppen, het koffiezetapparaat en de printer. Belangrijk bij dit soort oppervlakken is dat dit minimaal 1 keer per dag gereinigd wordt, bij voorkeur natuurlijk vaker. Bekijk ook per oppervlak of het wellicht mogelijk is deze contactloos te maken, denk bijvoorbeeld aan een kraan op sensor.

Tip: indien mogelijk kun je de lift buiten gebruik zetten. Dit scheelt reinigen en handhaven, omdat er toch een minimaal aantal personen in de lift mogen per keer ivm 1,5 meter afstand tot elkaar moeten kunnen houden.

Denk ook aan gebruiksoppervlaktes

Naast veel aangeraakte oppervlakken, moet er ook gedacht worden aan het reinigen van de oppervlakken als stoelen, tafels, toiletten. Zet hierbij dan ook de nodige desinfecterende middelen en indien nodig met instructies. Ook voor deze oppervlakken geldt: minimaal 1 keer per dag reinigen.

Deur bij de ingang en overige deuren in het pand

Wat direct aangeraakt wordt bij binnenkomst van het kantoorpand, is vaak de deur bij de ingang. Bekijk hierbij of het wellicht mogelijk is deze deur automatisch te maken. Automatische deur of niet: bied sowieso desinfecterende handgel aan bij de ingang van het kantoorpand.

Niet alleen de deur bij de ingang is veel aangeraakt, dit geldt uiteraard ook voor andere deuren binnen het kantoorpand (bijvoorbeeld deuren van vergaderzalen). Bepaal per deur of het noodzakelijk is om deze te kunnen sluiten, als dit niet hoeft kan de deur aan de hand van een deurstop open gehouden worden en wordt deze dus niet meer aangeraakt. Bekijk ook per deur of het mogelijk is om deze te automatiseren en/ of te voorzien van een deurklink die met de elleboog geopend kan worden. Daarnaast is het belangrijk dat er in elke ruimte desinfecterende middelen staan, die dus gebruikt kunnen worden wanneer iemand een deur heeft moeten openen/ sluiten.

Reinigen van vaste werkplekken

Wat ook van groot belang is, is het dagelijks reinigen van de werkplekken. Neem hierbij alles wat zich op de werkplek bevindt in mee (ook de schermen die eventueel geplaatst zijn tussen de werkplekken). Naast dat dit dagelijks moet gebeuren, is het ook van belang dat er desinfecterende middelen bij de werkplekken worden aangeboden, zodat medewerkers en/ of bezoekers deze plekken ook naar eigen wens meer kunnen reinigen.

Tip: werd er gebruik gemaakt van flexplekken? Zet dit dan (tijdelijk) terug naar vaste werkplekken. Op deze manier kan de intensiteit van het reinigen van de werkplekken iets verlaagd worden.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.